NYHEDER

5.4 2019

Klap et lam til påsken
Påskelørdag 20. april åbner de danske fåreavlere dørene op og byder alle inden for til Fårets dag. Der bliver rig mulighed for at klappe de nyfødte lam, smage på de udsøgte varer og selv prøve kræfter som fåreavler.
 
De mange besøgsværter
Rundt om i hele landet slår næsten 50 fåreavlere stalddøren op lørdag 20. april  til Fårets dag. De fleste steder mellem kl. 10 og 16.
Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske, derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring. Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion. Hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam der dier, og høre lam og får, der kalder på hinanden?
Børnene har desuden mulighed for at klappe tamme dyr, og alle kan nyde den omgiven­de natur. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr, som po­nyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.
 
Uld, pels og pølser
På nogle af gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvis­ning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning. Rigtig mange steder byder man på smagsprøver af fåre- og lammekød. Mange gårde har salg af uld- og skindprodukter samt spegepølser fra egen produktion.   
Hvis man går med tanker om selv at holde får, så kan man blive inspireret og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, de mange forskellige racer og deres egenskaber.
 
Landsdækkende oversigt (klik)
Fårets dag holdes i  et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Sydvestjyske-, Fynske-, Sjællandske Fåreavlere samt Gotlænderforeningen.   
                                     
Den landsdækkende oversigt kan ses på faaroggeder.dk, sheep.dk, og gotlam.dk. De regionale oversigter på sjfaard.dk, fynskefaareavlere.dk og svjf.dk.
Yderligere oplysninger fås hos Anne Hjelm,  Forkvinde Brancheforeningen Får og geder, birkemosehus@mail.dk, tlf. 5132 6016 eller Bjarne Wohlfahrt, formand for Dansk Fåreavl. bjarne.wohlfahrt@profibermail.dk, Tlf. 2336 6136.
 
Anne Hjelm
04.04.19
 
Lav din egen hjemmeside med mono.net