TUR TIL GOTLAND 25. - 30. SEPTEMBER 2024

Skal du med til Gotland?

Foreløbig orientering

Kun én plads tilbage - to hvis I bestiller dobbeltværelse!

På initiativ fra Klub Himmerland er der igangsat planlægning af tur til Gotland i 2024 med overværelse af vædderauktionen på Suderby gård i Sjonhem.
Jeg har fået forbindelse med en person, der som hobby i sin pensionisttilværelse arrangerer ture. Han har på nuværende tidspunkt arrangeret fem ture til Gotland og er således kendt med øen og de oplevelser, den rummer.

Jeg har så bidraget med kontakter til den gotlandske fåreavlerforening.

På den baggrund er der aftalt et foreløbigt program således:

  • Onsdag den 25.: Afrejse fra Nordjylland tidlig morgen, formentlig Støvring, med stop rasteplads Ejer Bavnehøj, et sted på Fyn, Slagelse og Karlslunde. Mulighed for ”flyvende” påstigning undervejs, dvs at man står parat med bagage, når bussen kører op ad rampen - og ned igen på den anden side.
    Aftenfærge fra Oscarshamn. Middag på færgen. Ankomst Gotland omkring midnat. Direkte til hotel i Tofta, hvor vi bor under hele opholdet på Gotland.
  • Torsdag den 26.: Bustur på sydøen om formiddagen. Besøg på avlsgård med gårdbutik om eftermiddagen.
    Frokost på busturen og middag på hotellet.
  • Fredag den 27.: Bustur til nordøen, mulighed for tur til Gotlandske Fårö. Frokost undervejs. Middag på hotellet.
  • Lørdag den 28.: Deltagelse i Vædderauktion på Sjonhem for de, der ønsker det. Ellers mulighed for at se Visby på egen hånd. Frokost på eget initiativ.
  • Søndag den 29.: Dagen til disposition i Visby for alle. Forventet afgang med færgen kl. 16. Middag på færgen. Overnatning på hotel i Kalmar.
  • Mandag den 30.: Hjemrejse, frokost i bussen.

Hvorfor 6 dage? Det er foreløbigt. Årsagen til, at vi tager af sted allerede om onsdagen, er at det ikke er muligt at arrangere gårdbesøg dagen før vædderauktionen.

Der har været stillet spørgsmål til, om turen kunne afkortes med en dag, så vi kørte retur søndag den 29. I praksis ville det betyde, at vi skulle med færgen kl. 07:45 med ankomst Oscarshamn 10:45, så vi mistede hele dagen i Visby.
Desuden ville det betyde, at vi med køre-/ hviletidsbestemmelser og diverse stop for afsætning af deltagere først ville ankomme til Nordjylland sent om aftenen efter mere end 12 timer i bus.

Hvad koster det? Foreningen giver tilskud til turen, så prisen er 5.375 kr. pr. person, regnet ud fra en svensk kurs på 70. Hertil kommer, at hvis den svenske krone fortsætter med at falde, vil prisen blive yderligere reduceret.
Med nuværende kurs
 (juli 2023) bliver prisen under 5.000 kr. pr. deltager.

Hvad er inkluderet? Overnatning med halvpension er med i prisen (dvs. morgenmad og aftensmad). Nogle dage er der også en beskeden frokost i forbindelse med busture.
Der er i rimeligt - men begrænset - omfang øl, vand eller vin inkluderet i prisen.

Tilmelding? Interesserede må meget gerne uforpligtende tilmelde sig til mig på mail 98336026@mail.dk.
Endelig tilmelding sker i forbindelse med Træf i oktober 2023. Ved endelig tilmelding opkræves et a conto gebyr på 500 kr. pr. deltager.

Efterhånden som mere er afklaret, orienteres yderligere her på hjemmesiden. 
Først til mølle gælder naturligvis, såfremt turen bliver overtegnet.

Turen gennemføres under forudsætning af 40 tilmeldte fra Gotlænderforeningen. Hertil kommer yderligere 12 deltagere, som min rejsefører har kontakt til.


Ole Brandt Jensen
klubformand, Klub Himmerland.