13. oktober 2021

NYHEDSBREV

Slagtelams klimaaftryk
Som tidligere annonceret holdes der 4 gratis møder regionalt fordelt. Gotlænderforeningen har både medvirket i projektet som sponsor men ikke mindst med en del forskelligartet besætninger. På møderne præsenteres projektets resultater og vi får lejlighed til at diskutere tiltag forl at mindske klimabelastningen i de forskellige besætningstyper og ligeledes hvorledes vi løser de fælles udfordringer fremadrettet på tværs af foreninger. Se program samt nyhedsbrev nr. 6 under "Miljø & Klima".

M3 status, ondartet klovsyge og parasitter
Center f. Diagnostik, DTU har for få dage siden meddelt, at de lukker ned for al veterinær diagnosticering pr. 31.21.21 for at koncentrere sig om human diagnostisk teknologi.

Sidste indsendelsfrist for blodprøver, skrab fra klove og gødningsprøver er 26. november 2021. Det er pt. uklart hvornår vi evt. får genetableret nogle laboratorie-faciliteter, der kan service fårebranchen fremadrettet.
Derfor opfordres de besætninger, der i snarlig fremtid skal have fornyet eller opstartet deres Maedi-status og- eller klovsygetest at få bestilt tid hos dyrlægen allerede nu. Visse dyrlæger indsender også gødningsprøver til DTU.

Skindindsamling 2021 - plastposer
Tranås Skinnberedning har opfordret os ligesom vi gør til Donnia Skinn til kun at pakke i en plastpose med plastikindstik for at reducere den store mængde plastposer. Det kan betyde, at man skal indkøbe en lidt kraftigere type end ellers, så det ikke safter under transporten i bure og paller.
Klubberne bruger lidt forskellige typer og det kan derfor være nødvendigt med en sikring af bunden inden pakning.

Rettelse: Marianne Svendsen, Vestsjælland har tlf. nr. 4260 2595.

Referat fra generalforsamlingen kan læses på gotlam.dk under "Kun for medlemmer" snarest.


Anne Hjelm / Søren Hansen
13.10.21